AUFs visjon:

AUFs visjon er at enkeltmennesker sammen skal skape et fritt og rettferdig samfunn hvor økologi settes foran økonomi, og hvor menneskelige verdier settes foran materiell velstand.


torsdag 23. desember 2010

Jul, en tid for glede

Det nærmer seg nå jul og nordmenn flest stresser for å få huset klart til jul, men mens de største bekymringene vi har er om huset er reint nok og om vi har kjøpt nok mat, er det folk som ikke er like heldig. Julen skal være en tid for glede, men det er ikke alle barn som gleder seg til jul. Nesten 3 millioner feiret julaften sammen med barn i fjor. Av disse konsumerte 503 000 personer 3 alkoholenheter eller mer. Julen skal være barnas tid og barn har det best med edru voksne. Når de voksne har brukt time etter time på å få huset rent, finne det flotteste juletreet og kjøpe de beste gavene. Bare for at barna skal få en perfekt jul, hvorfor da ødelegge dette med alkohol?

Det er ikke bare i Norge det er barn som ikke gleder seg til jul. Flere og flere lever nå i ekstrem fattigdom, klimaendringene driver mennesker på flukt og det dør hver dag barn av sykdommer vi i Norge blir vaksinert mot.

Julen er en tid for omtanke, omtanke med mennesker som ikke har det like bra som oss. Mitt nyttårsløfte i år er: At jeg og AUF vil bruke alle vår tid på å skape et bedre samfunn. På det lokale, nasjonale og internasjonale plan. Helt til slutt vil jeg be alle som driver med politikk om å tenke på andre. Når du stemmer over et politisk forslag, se for deg den fattigste personen du noen gang har sett og tenkt, hvordan vil dette hjelpe han?

Ha en god og solidarisk jul!

Julehilsen fra Nikolas Dale Skjerping
Leder Nordhordland AUF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar